Facebook Logo

Facebook probablement sigui la xarxa més coneguda, en part normal donat que és la que te més usuaris registrats. La seva principal avantatge és poder mantenir el contacte amb el teu cercle social. En un principi aquest cercle era el més pròxim com familiars amics propers i algun que altre conegut. Però la seva expansió a  fet que nosaltres també ampliem les nostres amistats a la xarxa i fins al punt de fer noves amistats via Facebook, és a dir gent que coneixem per primera vegada a través d’aquesta xarxa social. Aquest últim punt el tractarem més endavant amb la privacitat i com configurar-la.

Des de el meu punt de vista és dels més senzills per compartit i on més persones conegudes trobarem. Se estima que la mitja d’edat dels usuaris de Facebook està entre 38 i 39 anys.*

*Segons dades extretes de ecommercenews [castellà]

Twitter Logo

És la missatgeria en estat pur. La base és com la dels SMS (els coneguts missatges curts dels mòbils), però en lloc de haver un remitent per un destinatari, en aquest cas hi haurà tants destinataris com a seguidors (followers) tinguem.  Així a primera vista ens pot crear confusió que tinguem un missatge per molta gent, per això molts ho han batejat com a “microbloggin” (un petit bloc on expressem el que pensem i compartim allò que ens agrada). Però això no és tot, També ens permet l’opció de mencionar a un usuari en concret mitjançant el símbol @ + més nom d’usuari a qui volem mencionar.  També com a principal característica de Twitter trobem l’opció de cercar converses o tweets (la manera en que denominem cada escrit en aquesta xarxa social) gràcies al ús de “hashtag” (coixinet representat amb # + paraula o paraules sense espais). Per exemple #nàufragcatalà. D’aquesta manera ens és molt senzill interactuar sobre un succés, programes, partits de futbol, etc,.. Fins i tot a temps real.  Al igual que la missatgeria a través de la línea telefònica estem limitats a un cert límit de caràcters, en el cas de Twitter són 104 caràcters. Això fa que tinguem que ser molt selectius amb quines paraules utilitzem, però us garanteixo que amb el temps s’agafa la pràctica.

Se estima que la mitja d’edat dels usuaris de Twitter està entre 35 i 44 anys.*

*Segons dades extretes del bloc nuriagarciacastro.es [castellà]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: